Feenstra actief met verbeterkamer

Feenstra te Lelystad was het gastbedrijf voor de 84ste werkbijeenkomst van de door Vormeel georganiseerde Kaizen Gebruikers Groep. Dat de verbeterkamer van Feenstra de laatste maanden als facilitator van de ICT werkgroep haar handen vol heeft gehad en nog steeds heeft, was al snel bij de KGG-ers duidelijk. Feenstra zit in voorbereiding op de transitie om alle werklocaties in product georiënteerde processen onder te brengen. KGG komt graag na deze transitie nog een keer op werkbijeenkomst vooral om de ontwikkelingen van de gemotiveerde werknemers nog een keer te mogen aanschouwen.

Medeverantwoordelijkheid voor zowel de komende ICT transitie alsmede voor het eigen proces alsmede voor het productproces per afdeling werd in elke terugkoppeling als high light aangegeven. Colruyt, Scania, Delta Wonen, Jumbo, SecLife alsmede Nuon verbeteraars kwamen terug met gedegen presentaties die werden aangeboden aan de representant van de verbeterkamer, Wiegert Hoekstra, die samen met Monique Hoekstra (geen familie) deze werkbijeenkomst minutieus had voorbereid.

Ernie van Dalen startte de werkbijeenkomst met een uitleg van de breedte van de Feenstra activiteiten en natuurlijk de huidige voorbereiding op de komende transitie. Een transitie die ook in de producten van Feenstra werden voorbereid door de steeds meer aanwezig zijnde sociale media en bijhorende app’s in het huidige tijdsbeeld van big data en wat Feenstra hier nu al mee kan doen. Interessant beeld dat het Feenstra beeld van de KGG-ers positiever maakten dan het voor de werkbijeenkomst al was.

Dat er met 5S, Global8D en dergelijke tools het laaghangende fruit in gemeenschappelijkheid van constatering alsmede oplossing kon worden gerealiseerd was snel duidelijk gemaakt in de terugkoppeling. Dank voor de prettige sfeer waarin de werkbijeenkomst is verlopen alsmede het informele drankje op het eind van de dag.